Sphynx Macho

Al bijna 13 jaar heb ik sphynxen in huis lopen, ik heb er ook een paar nestjes mee gefokt. Door mijn kattenvriendjes is eigenlijk mijn fotohobby tot stand gekomen omdat ik graag mooie foto’s op mijn catterywebsite wilde hebben en daarna is het een beetje uit de hand gelopen hobby geworden 🙂 

Macho was mijn F2 sphynx kater en mijn grootste kattenvriend. Ik was met een uitkruisproject bezig om wat meer nieuw bloed in het ras te krijgen (Sphynx x Huiskat is F1 en als je die nog een keer kruist met eens Sphynx krijg je de F2 generatie, dit zou doorgaan tot F4 en dan heb je weer rasechte Sphynxen). De bedoeling was om met Macho verder te fokken, helaas is er toen HCM -> een erfelijke hartafwijking bij hem geconstateerd dus heeft hij helaas niet voor nakomelingen mogen zorgen. Hij is 9 jaar oud geworden, twee maanden geleden heb ik hem vrij plotseling in moeten laten slapen vanwege zijn hartprobleem. 

Hij heeft twee keer in de Zoom (een fototijdschrift) gestaan en nog in andere dierenblaadjes en kalenders waar ik natuurlijk best een beetje trots op ben.

Macho, mijn once in a lifetime kat!