Savannah

Wat is een Savannah?

De Savannah is een hybride kruising. Dit kattenras ontstaat door de huiskat te kruisen met de wilde Afrikaanse serval kat. Het is een nieuw ras dat snel aan populariteit wint. De savannah heeft een slank, lang lichaam en is ongeveer half zo groot als de serval, maar voor een huiskat is hij met zijn 20kg en lange poten het grootste erkende kattenras. De vacht vertoont het typische wilde vlekkenpatroon.

Net als andere hybride rassen zoals de bengaal werd het ras ontwikkeld om het wildpatroon te combineren met het temperament van de huiskat. De savannah is dan ook een fijne metgezel die goed overeen komt met andere huisgenoten, zowel mensen als andere huisdieren. Savannahs zijn volgzaam en intelligent en worden soms vergeleken met een hond. Men kan ze vrij makkelijk aanleren om aan de leiband te lopen!

Ze houden ervan hoog te springen (met die lange poten zijn ze daar uitstekend toe in staat) en hun liefde voor water erfden ze van de serval.

Net zoals de meeste hybride diersoorten zijn er ook bij savannahs veel steriele nakomelingen. Het kweken ervan is dan ook niet eenvoudig. Savannahs worden nu ook vaak onderling gekruist en er treedt ook nog kruising met katten van andere rassen op om bepaalde kenmerken beter tot uiting te brengen.

De Felial Savannah worden aangeduid met een F en een nummer. Hoe lager het nummer des te dichter staan ze nog bij de Serval.

Bijvoorbeeld:
bij een F1 is er nog 53% Serval aanwezig
bij een F2 is er nog 29% Serval aanwezig
bij een F3 is er nog 19% Serval aanwezig

 

Deze foto’s heb ik gemaakt bij http://www.savannahfarm.com

+There are no comments

Add yours